Vondel AIR

Vondel AIR is het Artist in Residence programma van VondelCS. Musici, theatermakers, mediamakers en schrijvers worden uitgenodigd om gedurende een jaar, op gezette tijden, in VondelCS te komen werken en hun werk te komen presenteren.

Ben je benieuwd naar onze huidige Artists in Residence? Hieronder kun je er een paar vinden!

Bruno Prent en Mehdi Raji: makers van podcast ‘Potta’

Potta de podcast van VondelAIR programma

 

Bruno Prent en Mehdi Raji zijn jonge makers die dit jaar zijn begonnen aan een nieuwe podcast serie. In de podcast worden ervaringen ideeën, interesses  en ambities uitgewisseld met een gezonde dosis luchtigheid. De gasten zijn personen die creatief en ondernemend zijn en inspireren met hun eigen ideeën. Zij gebruiken de podcaststudio van VondelCS voor deze podcast. De serie is terug te vinden via Itunes en Spotify.

 

 

 

 

 

Xavi Torres: muzikant in hart en nieren

Vondel AIR programma Xavi TorresXavi Torres komt oorspronkelijk uit het Catalaanse Tarragona, maar woont momenteel in Amsterdam. Hij begint steeds meer een begrip te worden in Europa en heeft verschillende CD’s gemaakt in het klassieke en jazz genre. Hij speelt piano en leidt het Xavi Torres trio. In VondelCS krijgt Xavi Torres de ruimte om te oefenen en te werken aan zijn nieuwe projecten. Voor een overzicht van zijn concerten kun je kijken op zijn website.

 

 

 

 

 

LIONSTORM: rapduo

LIONSTORM is het allereerste queer rapduo van Nederland. Zij gaan deze zomer de Franse Kamer van VondelCS betrekken als Artists in Residence. Hier gaan zij hun live act voorbereiden die vanaf komende jaar op allerlei grote poppodia en festival te zien zal zijn.

een kunstige foto van nieuwe AIRs lionstorm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilian van Rooij: violist

Deze jonge violist doet er alles aan om zijn muziek groter te maken onder een jong en breed publiek.

Kilian van Rooij AIR VondelCS

Credits: muziekinstrumentenfonds

Podcast: OWRU

Artists in Residence Brian Elstak en Dionne Verwey voelen zich thuis in de podcaststudio van VondelCS, en pakken hier de podcast OWRU op. Dit is een show waar Elstak & Verwey interessante creatieven te gast hebben. Prachtsprekers die hun inspirerende verhalen delen met de luisteraar.

OWRU podcast bij VondelCS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daan en Milou: schrijversduo

Journalist Milou Deelen en schrijver Daan Borrel vestigen zich in 2019 in VondelCS. Hier zullen zij wekelijks in ons Media Café werken aan hun proces: een onderzoek naar de beleving van hedendaags feminisme met een boek als eindproduct.

Daan en Milou een feministisch schrijversduo nieuwe aritsts in residence 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3Violas

Graag stellen we de volgende drie vernieuwende muzikanten aan je voor: Floris Faber, Geerten Feller en Hessel Moeselaar. Samen vormen zij een vernieuwend trio altviolisten; de 3Violas! Zij zijn in VondelCS om te werken aan grensverleggende muziek die genres overstijgt.

3violas hangen bij VondelCS