Vondel AIR

Vondel AIR is het Artist in Residence programma van VondelCS. Musici, theatermakers, mediamakers en schrijvers worden uitgenodigd om gedurende een jaar, op gezette tijden, in VondelCS te komen werken en hun werk te komen presenteren.

Ben je benieuwd naar onze huidige Artists in Residence? Hieronder kun je er een paar vinden!

Bruno Prent en Mehdi Raji: makers van podcast ‘Potta’

Potta de podcast van VondelAIR programma

 

Bruno Prent en Mehdi Raji zijn jonge makers die dit jaar zijn begonnen aan een nieuwe podcast serie. In de podcast worden ervaringen ideeën, interesses  en ambities uitgewisseld met een gezonde dosis luchtigheid. De gasten zijn personen die creatief en ondernemend zijn en inspireren met hun eigen ideeën. Zij gebruiken de podcaststudio van VondelCS voor deze podcast. De serie is terug te vinden via Itunes en Spotify.

 

 

 

 


Xavi Torres: muzikant in hart en nieren

Vondel AIR programma Xavi TorresXavi Torres komt oorspronkelijk uit het Catalaanse Tarragona, maar woont momenteel in Amsterdam. Hij begint steeds meer een begrip te worden in Europa en heeft verschillende CD’s gemaakt in het klassieke en jazz genre. Hij speelt piano en leidt het Xavi Torres trio. In VondelCS krijgt Xavi Torres de ruimte om te oefenen en te werken aan zijn nieuwe projecten. Voor een overzicht van zijn concerten kun je kijken op zijn website.

 

 

 

 

 


Dudok Strijkkwartet

Het Dudok strijkkwartet maakt gebruik vana het VondelAIR programma in VondelCSHet Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. De mooie klanken klinken vaak door ons pand terwijl het kwartet oefent!

 

 

 

 

 

 

 

 


Junadry Leocaria: danseres

Junadry Leocaria AIR VondelCS

Credits: NPO Radio 4

Leocaria begeeft zich in het veld van het urbandanstheater als professioneel danseres. Ze zoekt naar een choreografie waarin uiteenlopende stijlen op een organische manier een geheel kunnen vormen. Haar specialiteit is ‘waacking’: een dansstijl die is geboren in de underground LGBT clubscene in Los Angeles. Deze stijl speelt met persoonlijkheden, emoties en gezichtsuitdrukkingen, die hevig beïnvloed zijn door filmsterren en fotomodellen. Ook in haar workshops legt Leocaria de nadruk op de expressieve kant van dans.

 


Kilian van Rooij: violist

Deze jonge violist doet er alles aan om zijn muziek groter te maken onder een jong en breed publiek.

Kilian van Rooij AIR VondelCS

Credits: muziekinstrumentenfonds