De Torenkamer Lotte Lentes

ma 2 jan 2017

Schrijfster

Bio

Lotte Lentes (Trier, 1990) studeerde Nederlands in Nijmegen. Ze werkte voor onder andere Das Magazin en NTGent en haar stukken verschenen onder meer in De Titaan en Trouw en op De Optimist en Hard/Hoofd. Haar novelle De jongen, het stof verscheen november 2015 bij Literair Productiehuis Wintertuin. In 2015 werd Lotte bovendien geselecteerd voor het Slow Writing Lab, het talentenprogramma van het Nederlands Letterenfonds. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman die zal verschijnen bij Uitgeverij Cossee. www.lottelentes.nl

Torenkamerplan

Met het project Land onderzoek ik de beweegredenen van mensen die vanuit idealistische, anarchistische of narcistische gevoelens een eigen staat stichten, zogenaamde micronaties. Ze claimen grond en onafhankelijkheid in de echte en in virtuele werelden, op land, zee en in de ruimte. Bij het vormgeven van hun micronatie stuiten de staatshoofden op allerlei praktische en existentiële problemen, verwant aan de actuele maatschappelijke problemen die wij in ons dagelijks leven ervaren.

In 2017 bezoek ik zeven micronaties in heel Europa en ga ik op zoek naar de verhalen achter de landjes en hun oprichters. Iedere micronatie krijgt zijn eigen audioverhaal, een mengeling van fictie (een kort verhaal gebaseerd op de reis) en non fictie (interviews en stadsgeluiden, opgenomen aldaar). In de Torenkamer werk ik aan het script voor de eerste micronatie: Uzupis in Vilnius, Litouwen.