Julius Stibbe

ma 8 okt 2018

Deze week werkt schilder Julius Stibbe bij ons in de Torenkamer.

Julius Stibbe studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is een schilder pur sang. Na een goede start waarin hij op verschillende plekken exposeerde zoals Galerie Ron Mandos en bij de koninklijke schilderprijs, heeft hij het afgelopen jaar fulltime gewerkt aan zijn schilderijen om zo verder te groeien.

Torenkamerplan: 

De gehele academie heb ik altijd een bepaalde weerstand tegen tekenen gehad, te kwetsbaar materiaal en zelf had ik er te weinig concentratie voor. Daarentegen zou ik niks liever willen dan het te beheersen en naast mijn schilderijen ook tekeningen te gaan maken.
Het Torenkamerverblijf wil ik hiervoor gaan gebruiken. Als start wil ik een pak met honderd vellen kopen en mijzelf als doel stellen die allemaal in een week vorm te geven. Potlood, stift, verf, krijt ik wil het allemaal gaan uitproberen. Wat er dan precies uitkomt zal zich organisch uitwijzen maar er moet getekend worden. In combinatie met de weerstand die ik voel voor het tekenen en bovengenoemde opdracht en de prachtige locatie denk ik dat het een onwijs vruchtbaar verblijf kan worden. Die hopelijk mijn schilderijen een verdere boost zal geven.

Voor het dagelijkse blog klik hier.