Iris Woutera­­

di 26 jun 2018

Kunst maken met oude tentjes van het festival Defqon.

Bio

Iris Woutera­­ ontwerpt flexibele ruimtes, op menselijke maat gemaakt die door dansers tot leven worden gewekt. Samen met live muziek ontstaat een schouwspel, waarbij de toeschouwer even uit het hoofd gehaald wordt. ‘Lose your mind and come to your senses.’ (Pers).

Woutera (Rotterdam, 1991) is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie (Arts of Design). Ze gelooft in een toekomst waarin natuur en design meer samenvloeien. Ze maakt dan ook veelal organische vormen van gerecycled materiaal en zoekt naar sociaal maatschappelijke uitdagingen.

Torenkamerplan

In de Torenkamer gaat beeldend kunstenaar Iris Woutera werken aan een ruimtelijk interactief ontwerp, geïnspireerd op de cadans van een brei weefsel. Met de restanten van oude tentjes die ze begin van de week gaat verzamelen op het festival Defqon, wil Iris een 360 meter lange sculptuur maken, die de torenkamer al cirkelend opvult. Met 7 performers laat ze deze sculptuur tot beweging komen. De cirkelvorm is er een om elkaar te ontmoeten. Zo verbindt de sculptuur publiek, performers, geluid en de ruimte, op een zintuigelijke manier.