Hedy Tjin

ma 5 nov 2018

Deze week werkt Hedy Tjin bij ons in de Torenkamer.

Hedy Tjin is illustrator en grafisch ontwerper. Naast een fascinatie voor patronen en designs is ook de invloed van culturele en etnische onderwerpen aanwezig in haar werk. Ze windt er geen doekjes om en benadert haar onderwerpen direct, maar wel met een knipoog. Hedy blijft overwegend objectief in haar werk, waardoor ze de kijker in staat stelt om zijn eigen verhaal te vormen. Tjin heeft geruime tijd doorgebracht in Suriname, het geboorteland van haar vader. Sindsdien is haar werk veel kleurrijker geworden. Naast haar vrij werk maakte ze illustraties voor onder meer Het Parool, Trouw, de VPRO-gids, Viva, en het Surinaamse blad Parbode.

Torenkamerplan: 

Een jaar geleden vroeg schrijfster (storyteller) Neske Beks mij of ik illustraties wilde maken bij haar verhaal voor de verjaardag van Amsterdam, voor de OBA en Gemeente Amsterdam. Toen zijn de karakters Sala & Monk geboren. Sala & Monk zijn een tweeling die hun vader voor het eerst gaan ontmoeten in het verhaal: De Gouden Middenweg.

Deze samenwerking met Neske en Sala & Monk vroegen om meer! Dus toen hebben wij besloten, en de mogelijkheid gekregen, om van Sala & Monk een kinderboek met meerdere verhalen te gaan maken. Ik heb al heel wat illustraties gemaakt voor het boek, maar nog lang niet genoeg. De week in de Torenkamer wil ik gebruiken om weer full focus in de wereld van Sala & Monk te treden, en hun wereld verder tot leven te brengen in beeld. Mijn doel is om een groot deel van het illustratieproces te kunnen afronden in de Torenkamer.