Studio X – 27 november

ma 4 dec 2017

Een terugblik naar de Pitch Night van Studio X op maandag 27 november.

Op 27 november pitchten zeven beginnende en professionele mediamakers hun format voor doorgewinterde mediaprofessionals bij Studio X.

Studio X is een programma georganiseerd door VondelCS waarin een podium gecreëerd word voor (beginnende) mediamakers om hun toffe online of TV concept te pitchen aan mediaprofessionals! Ook deze editie waren er weer meerdere professionals aanwezig. Vooraf hadden de pitchers als begeleiding van Annette de Vries gekregen. Zij zit al jaren in het vak en heeft als hoofd televisie AVROTROS al heel wat concepten voorbij zien komen. Begeleiding en tips van haar zijn dan ook extreem waardevol!

De mediamakers die deze editie pitchten waren Maurice Seleky, Valerie Bisscheroux, Otto van Verschuer, Esther Wijnacker, Linda de Veer, Steven Rubinstein Malamud, Aard en Peter Lagerwerf. 

Maurice Seleky pitchte zijn format Boekmakers, in het programma duikt schrijver en presentator Maurice Seleky in de wereld achter het boek. Hij praat hiervoor met schrijvers, dichters, uitgevers en andere boekmakers. In de pilotaflevering volgt hij de jonge schrijvers Elfie Tromp, Marieke Lucas Rijneveld en Roman Helinski voor en achter de schermen van een literair festival.

ANNE + is een zesdelige ‘web’ serie over het turbulente liefdesleven van een lesbische twintiger Anne in Amsterdam. Dit idee werd gepitcht door Valerie Bisscheroux. Ze wil met dit format “normale” content produceren over en voor lesbische vrouwen. In de serie zie je Anne in verschillende relaties, bijvoorbeeld ANNE + Sophie.

Geef kinderen €5 en laat ze een maaltijd kopen, koken en opeten die gezond en lekker is voor iemand speciaals uit hun omgeving, met dit idee kwam Otto van Verschuer. “In het programma zie je dat kinderen elkaar gaan helpen of elkaar te slim af willen zijn. Dat is het leuke aan dit format”.

Esther Wijnacker pitchte haar idee voor het online format Estherisch. Esther wil alles gaan ontdekken op het gebied van kust en creativiteit. In het online format gaat zij op bezoek bij verschillende kunstenaars en wil zij alles weten over bijvoorbeeld een kunststroom. Verder gaat zij ook zelf aan de slag in Esterisch en probeert ook een werk te maken, naar aan leiding van de ontdekte kunststroom.

De pitch begon toen de deuren werden geopend en er een doodskist naar binnen werd gedragen. Linda, Esther en Wendy de Veer (drie zussen) pitchte hun idee voor Hospice De Zwaan. Hospice De Zwaan gaat over de twee eigenaren van het stoffige hospice De Zwaan. Zij varen een nieuwe koers door hun deuren te openen voor internationale terminale gasten die hun laatste wens te allen tijde mogen verwezenlijken ongeacht de kosten. Het hospice balanceert daardoor soms op het randje van een faillissement en geeft wrijving onderling.

Van Hospice De Zwaan ging de avond naar het eiland Corsica. Hier speelt de korte fictiefilm, L’été et tout le reste (De zomer en de rest), zich af. De film gaat over de 21-jarige Corsicaan Ugo en werd gepitcht door Steven Rubinstein Malamud. Ugo die, uit angst om niet te slagen in het leven, dichtslaat en vast blijft zitten zodra de zomer afloopt op het uitgestorven eiland. Hij durft Corsica niet te verlaten. Uiteindelijk blijft hij alleen achter, ook als zijn bevriende leeftijdsgenoot Jeff naar het vaste land trekt.

De avond werd afgesloten door Aard en Peter Lagerwerf met de Visbroeders show. De tweelingbroers werken als visverkoper op Urk en zijn helemaal gek van vis bleek uit de pitch. Zo werd er tijdens de pitch gezongen over haring en enthousiast gesproken over vis. De twee broers willen zes afleveringen gaan maken over hun werk als visverkoper op Urk en daarnaast laten zien hoe zij bouwen aan een carrière als zangduo.

De avond werd gehost door Jamie Trenité.

Bekijk hieronder de foto’s van de avond.

Bekijk hier de after movie:

 

Interesse?

Heb jij ook een idee voor een nieuw format? Meld je dan nu aan!

Of wil je er de volgende keer bij zijn als publiek? Dan ben je van harte welkom tijdens de volgende editie van Studio X. Houd de website in de gaten voor meer informatie.