Funda Gül Özcan wint de Volkskrant Beeldende Kunstprijs

di 23 apr 2019

Funda Gül Özcan is de grote winnares van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs, dat werd afgelopen week bekendgemaakt tijdens een radio-uitzending van Opium. De uitzending was live vanuit VondelCS, waar wij ook middels een digitale expo de kandidaten aan het publiek hebben voorgeschoteld. De juryprijs is dus inmiddels vergeven, maar de publieksprijs kan nog gewonnen worden! Stem tot 16 juni op jouw favoriet in het Stedelijk Museum Schiedam.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs zet jong talent in de schijnwerpers en geeft hun carrière een impuls. De afgelopen weken heeft de jury de werken van de drie genomineerde kunstenaars beoordeeld. Vorige week zijn zij tot een conclusie gekomen. De gelukkige winnares Funda ontvangt een bedrag van € 20.000, waarvan de helft is bedoeld voor een boekpublicatie. Lees hier meer over de andere genomineerden en de jury van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.

Er is ook nog een bedrag van € 2.500 euro beschikbaar voor de publiekswinnaar. Je kunt nog tot en met 16 juni stemmen op jouw favoriet in het Stedelijk Museum Schiedam. Hier zien ook alle werken van de genomineerden te bewonderen.

Kijk hier terug naar de reactie van Funda tijdens de uitzending van Opium in VondelCS:

FUNDA GÜL ÖZCAN WINT VOLKSKRANT BEELDENDE KUNST PRIJS 2019

Funda Gül Özcan is de winnaar van De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019! Kijk hoe het live in Opium bekend werd gemaakt vanuit VondelCS, muzikaal omlijst door pianiste Valentina Angelique Tóth.

Geplaatst door NPO Radio 4 op Vrijdag 19 april 2019