Winnaars Serie Contest NPO 3LAB bekend

ma 15 jul 2019

Afgelopen zondag kleurde VondelCS groen in het kader van de Dag van de Jonge Maker door NPO 3LAB! Hier kwamen nieuwe televisie-, film- en documentairemakers samen om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en plannen te realiseren. Aan het einde van de middag werden de 5 winnaars bekendgemaakt van de serie contest. Wat wás het een mooi dagje!

Ben je benieuwd naar de foto’s? Die plaatsen we in het Facebookevenement!
Of was je benieuwd of jij een gratis podcast sessie in VondelCS hebt gewonnen? Dan moet je even naar beneden scrollen en het filmpje checken!

Ondanks de grijze wolken stond het pand er vrolijk bij, helemaal klaar voor een te gek programma in het kader van jonge makers. 3LAB: Let’s go!

Makers aan het woord

Allround creatieveling Cesar Majorana presenteerde en interviewde verschillende makers gedurende de dag. Dit begon met Aisha Madu van Schroom, die met een hilarisch filmpje het spits afbeet.

Ook kwamen makers Lisa Grooters en Reinout Lanting aan bod, die de documentaire ‘Ik kom niet uit Sri Lanka‘ maakten. Deze docu gaat over een geadopteerd meisje die eigenlijk geen enkele connectie voelt met haar geboorteland.

Voor de pauze sloot Manju Reimer (de slet van 6VWO, Vakkenvullers) af met een inspirerende talk over scenarioschrijven.

Opbouwen naar de uitslag

Na een korte ijsjespauze startte het programma met een bijzondere afstudeerfilm van de Filmacademie. ‘Sisters’ vertelt het verhaal over een probleemgezin in een korte dansfilm.

Hierna vertelde Joep van Osch over zijn docu in de maak: ‘Mijn Dochter de Vlogger.’ Een bizarre wereld van peuters en kleuters die via Youtube beroemd worden.

Kamiel de Bruyne trakteerde ons nog even op een superprikkelende presentatie over zijn carrière als leugenaar: hoe hij wegkomt met bluffen over zijn hele leven. Zo is hij (niet) het broertje van wereldberoemde voetballer Kevin de Bruyne, en is hij (niet) Belgisch Kampioen Mindgames. Zijn programmaformat “Sorry voor Alles” was goed voor een Emmy award en is inmiddels in 3 landen populair.

Vijf gelukkige winnaars

Aan het einde van de dag kwam Jos Arthursen van 3LAB het podium op om de winnaars van de serie contest aan te kondigen. En dit zijn ze:

1. AWKWARD TURTLE (KRO-NCRV)

Awkward Turtle gaat over de ogenschijnlijke ongemakkelijkheid van vreemden in al zijn unieke vormen. In de serie volgen we de jonge thuisbezorger Noah die, met zijn goede bedoelingen, aan de lopende band diep verzeild raakt in privésituaties van klanten.

Producent: Wolfstreet; Regie: Edward de Jong

2. DAS BITCH (NTR)

Als de boze en lelijke chihuahua Hank tot zijn grote vreugde eindelijk wordt geadopteerd uit het asiel, blijkt zijn nieuwe bazin hem slechts te willen gebruiken als Instagram-vehicle om haar honger naar aandacht te stillen. Hank probeert te ontsnappen, maar alles wat hij probeert maakt hem alleen maar populairder.

Producent: Family Affair Films; Regie: Junaid Chundrigar

3. DIRTY TALKS (BNNVARA)

DIRTY TALKS is een brutale, eigentijdse webserie van losstaande afleveringen over worstelende twintigers op zoek naar seks en intimiteit: hilarisch, ongemakkelijk en herkenbaar.

Producent: Dutch Mountain Films; Regie: Brandon Grötzinger & Wander Theunis

4. SAS HEEFT EEN SOA (AVROTROS)

Wanneer twintigjarige studente Sas erachter komt dat ze Chlamydia heeft, ontkennen al haar recente bedpartners dat ze de schuldige zijn. Samen met haar knotsgekke vriendin gaat Sas op jacht naar de échte dader terwijl ze haar eerste soa bevecht.

Producent: Doogle Productions; Regie: David Cocheret

5. SKITZO (VPRO)

Een jongen gelooft dat hij een superheld is, maar in werkelijkheid lijdt hij aan waanbeelden. Wanneer hij op een dag zichzelf en anderen in levensgevaar brengt, wordt hij gedwongen opgenomen in de psychiatrische inrichting. Daar ontmoet hij mensen zoals hij, andere superhelden.

Regie: Anne Vaandrager

Wij willen alle makers van harte bedanken voor hun aanwezigheid en kom vooral terug in VondelCS om meer mooie dingen (mee) te maken! Film in het Park is bijvoorbeeld een festival waar jong talent helemaal in het zonnetje komt te staan!

Winnaars van de podcast sessie…