WeMakeTheCity in VondelCS

wo 15 mei 2019

VondelCS heeft in de week van 17 tot en met 23 juni een schitterend programma neergezet in het kader van WeMakeTheCity. We laten innovatieve creaties zien die stadsindeling makkelijker zou maken met behulp van VR, we praten over diversiteit en leefbaarheid in Stadsdeel West en er is theater over leefbaarheid en overleven in de stad vandaag de dag. Een complete onderdompeling in alle aspecten van de stad Amsterdam, hier in VondelCS!

WeMakeTheCity is het festival dat steden beter maakt. Dat vinden wij te gek en daar dragen wij met ons culturele programma bij VondelCS graag aan bij. Onze focus tijdens dit festival ligt voornamelijk op innovatie in het werkveld en leefbaarheid in de stad.

Check hieronder het programma van VondelCS tijdens WeMakeTheCity

 

Het VR Huis
17 – 20 juni, 10:00 – 17:00

Ben je wel eens in een VR huis geweest? Dit is je kans! Om deze VR installatie de wereld in te helpen zijn interieurontwerpers en game-developers om tafel gaan zitten. Het resultaat is een innovatief concept dat nieuwe technologieën vanuit de game industrie introduceert in interieurdesign. Zet je Headset op en wandel door het huis. Je kunt zelfs virtuele meubels aanraken en deuren dichtslaan. Het VR huis is 3 dagen lang vrij toegankelijk, dus we nodigen je graag uit in het Vondelpark.

Gast met VR bril tijdens WMTC

Story Nights by Theatre Hotel Courage
20 juni, 18:00 – 19:00

Een virtuoos theater over hoe te overleven in de wereld van vandaag, à la Comedia Dell’Arte. Het internationale gezelschap speelt bij VondelCS een tragikomisch stuk waarin herkenbare types in de samenleving pijnlijk herkenbaar worden.

we make the city theatervoorstelling

ROSE stories over Amsterdam-West
20 juni, 20:00 – 21:00

Tijdens de talkshow door ROSE stories wordt Stadsdeel West onder de loep genomen. Verschillende bewoners en ondernemers doen hun verhaal. Hoe maak je een leefbare omgeving in een stadsdeel vol diversiteit en nieuwkomers?

ROSE stories Ahmet en Nadia praten over diversiteit

Vondel College: 5G
21 juni, 19:00 – 21:00

5G in tha house! Woensdag 19 juni organiseert VondelCS een college over 5G & VR met Ben van der Burg en Avinash Changa. Wat is 5G? Wat zijn de consequenties van 5G? Wat gaat het ons brengen? Komt er ook 6G?

Vondel College 5G

Een dagje VondelCS tijdens WeMakeTheCity?

Een bezoek aan het bijzondere VR huis is op de woensdag te combineren met het Vondel College over 5G; dit gaat een dag vol innovatie en creatieve technologie worden! Meer zin in theater, of heb je interesse in de leefbaarheid van Stadsdeel West? Dan is de donderdag meer iets voor jou! Bezoek eerst het VR huis, laat je vervolgens verrassen door het theaterstuk van Theatre Hotel Courage en sluit de avond eventueel af met de talkshow over Amsterdam-West door ROSE stories.

Genoeg te kiezen dus!