Videomaand bij VondelCS

wo 25 apr 2018

Je wordt compleet ondergedompeld in de wereld van video.

In mei is het videomaand bij VondelCS. Naast ons reguliere programma, hebben wij speciale items toegevoegd aan onze agenda deze maand. Van een dronefestival tot video gerelateerde workshops en Vondel Premières. Alles draait om video!

Specials

De maand begint met het Internationale Drone Film Festival InAir.Amsterdam op 2 mei, waar VondelCS wordt omgetoverd tot een dronepaleis! De Award Show van het festival is live te zien op de Facebookpagina en het Youtubekanaal van InAir.Amsterdam.
Als iedereen is bijgekomen van het festival, beginnen de workshops. Vanaf 14 mei hebben wij namelijk verschillende workshops die met video te maken hebben. Deze workshops zijn een vervanging voor ons maandelijkse programma Vondel College.

We beginnen met een workshop Camera, Licht en Geluid waar je alle vuistregels van het filmen leert. Vervolgens gaan we verder met de workshop Script, waar je leert hoe je van A tot Z een script schrijft voor video’s en films. Als je dan weet hoe je een script schrijft en hoe je dit goed vastlegt op beeld, leer je bij de workshop Montage hoe je van al die losse fragmenten een gelikte video maakt!

En voor iedereen die nog een extra dimensie wil geven aan zijn of haar video hebben we de workshop 360° Video Maken en de masterclass VFX.

We sluiten de maand af met Vondel Premières, een première avond voor korte films! Tijdens deze avond steekt VondelCS beginnende filmmakers een hart onder de riem door hun korte film de aandacht te geven die het verdient. Bij Vondel Premières kunnen filmmakers hun short film insturen en krijgen een aantal korte films een exclusieve première in het voormalige filmmuseum!

Houd ook de Facebookpagina van VondelCS in de gaten om niks te missen van deze maand!

Vondel Vlogs

Naast de wekelijkse Torenkamervideo, gaat VondelCS van start met de Vondel Vlog! Behind the scenes, aftermovies en exclusieve interviews komen allemaal langs in deze vlogs, dus houdt het YouTubekanaal en de Facebookpagina van VondelCS in de gaten en je ziet de vlogs elke dinsdag en donderdag langskomen!

Extra’s

Met de specials en de vlogs is de maand nog niet afgelopen. Wij hebben ook een aantal extra’s toegevoegd aan het reguliere programma!
Kunst is Lang, het wekelijkse programma dat bij VondelCS wordt opgenomen, krijgt namelijk ook een livestream tijdens de videomaand .

Daarnaast hebben we de hele maand ook de VR installatie ‘souvenir’ in het MediaCafé waar je een kijkje kan nemen in het poppenhuis van Eva Gonggrijp.

Kortom, als je in mei VondelCS binnenloopt, kom je zeker iets tegen dat met video te maken heeft.