Heroes! door Noah Valentyn

di 24 jul 2018

Van 27 juli tot en met 5 augustus is iedere dag van 9:30 tot 18:00 in het MediaCafé van VondelCS, de Heroes! expositie van Noah Valentyn te bewonderen, ter ere van de Amsterdam Pride.

Noah Valentyn portretteerde voor de Amsterdam Pride de Ambassadeurs van 2018. In de serie Heroes verwijst Noah naar de oudheid waarin sexuele en sociale diversiteit vaak een belangrijke rol speelde. Het zit in de natuur van de mens. 

De verhalende stijl van Noah is duidelijk herkenbaar en speciaal voor de Pride in de kleuren van de regenboog. De ambassadeurs zijn afgebeeld als ridders, prinsessen, keizers en keizerinnen. Als helden, strijdend voor vrijheid en identiteit.
Acteur, fotograaf en filmer Noah Valentyn woonde jaren in New York en Los Angeles. Hij ontwikkelde zich tot fotograaf bij Andy Warhol’s Interview Magazine en James Bidgood, de inspirator van fotografen als Pierre & Gilles en David Lachapelle. Ook start hij het bekende underground feest “Drop Out Party”. Artiesten als Blondie (Debbie Harry), Peaches en Lady Starlight treden daar regelmatig op. Noah is bekend om zijn ingetogen en humoristische rollen in ‘Het Schnitzelparadijs’, ‘Het Leven is Vurrukkulluk’ en meer. In 2017 speelde hij de hoofdrol in de internationaal prijswinnende film ‘Scar Tissue’.

De expositie van Noah gaat gepaard met een door hem geregisseerde short film: ‘Waiting for Pino’.
Waiting For Pino gaat over loslaten en jezelf bevrijden. De surrealistische zwart-witfilm neemt ons mee naar de eigenzinnige wereld van het hoofdpersonage, Pino (Noah Valentyn), die zich in de laatste dagen van een gefolterde relatie bevindt. Een reeks van inlopen eindigt met een mysterieuze man en een reizende performancekunstenaar, die hem de kracht geeft om zichzelf te vinden en zichzelf te bevrijden.