Een digitale expo in de Wintertuin

do 11 apr 2019

Maak kennis met de genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs bij VondelCS! Onze mooie serre is open en introduceert Neo Matloga, Lonneke van der Palen en Funda Gül Özcan via een reeks filmpjes. Kom vooral langs, ga er eens goed voor zitten en maak jouw keuze: wie verdient de Volkskrant Beeldende Kunstprijs volgens jou?

Wat is de Volkskrant Beeldende Kunstprijs?

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een prijs voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar, die wonen en werken in Nederland. De prijs wordt onder andere mogelijk gemaakt door AVROTROS, het Stedelijk Museum Schiedam en, uiteraard, de Volkskrant. Dit vonden wij wel reden voor een digitale expo!

Een digitale expo in de wintertuin van VondelCS

Op wie kunnen we stemmen?

Er zijn drie kunstenaars genomineerd door drie kunstkenners. Dit jaar kozen fotograaf Robin de Puy, directeur van het Centraal Museum in Utrecht Bart Rutten en kunstverzamelaar Rattan Chadha de drie talenten. Neo Matloga is de eerste van de drie, een 25-jarige schilder uit Zuid-Afrika. Zijn werk wordt omschreven als mysterieus en onvoorspelbaar. Hij is genomineerd door Rattan Chadha. De fotograaf Robin de Puy heeft de 33-jarige Lonneke van der Palen genomineerd. Het maakt volgens de Puy niet uit wát ze fotografeert; het resultaat is altijd magisch. De 34-jarige Turkse Funda Gül Özcan is genomineerd door de directeur van het Centraal Museum in Utrecht. Een paar trefwoorden van over haar werk: ‘flashy maar trashy’, hightech en ruig.

Om deze kunstenaars en hun werk beter te leren kennen kom je naar de digitale expo in VondelCS. In onze fijne serre kun je genieten van een aantal filmfragmenten over de kunstenaars. Stemmen kan in het Stedelijk Museum Schiedam, waar de originele oeuvres hangen.

Tip: kijk ook even of er misschien een andere expositie in het Media Café hangt, als je er toch bent.