AVROTROS komt met drone filmfestival bij VondelCS

di 20 feb 2018

Naast de uitreiking van de dronefilmawards, is er van 14:00 – 17:00 u ook van alles te beleven tijdens het gratis festival.

AVROTROS haakt in op de populariteit van drones in de film- en televisiewereld. De omroep organiseert een filmfestival en een wedstrijd voor dronevideo’s. Voor het International Drone Festival InAir Amsterdam is een internationale onlinecompetitie gestart voor video’s die met een op afstand bestuurd toestel zijn gemaakt.

Deelnemers kunnen korte films inzenden in de categorieën nieuws en documentaires, sporten, architectuur, landschap en fictie. Iedereen uit Nederland en de rest van de wereld kan zijn werk inzenden. Een jury, onder anderen bestaande uit regisseur Tim Oliehoek, directeur van de Nederlandse Filmacademie Bart Römer en presentator van het NOS Journaal Simone Weimans, kiest uit alle inzendingen per categorie een winnaar.

De competitie is al geopend, makers kunnen tot 18 april hun werk insturen. InAir.Amsterdam is op 2 mei in VondelCS in Amsterdam.

Naast de uitreiking van de dronefilmawards, is er van 14:00 – 17:00 u ook van alles te beleven tijdens het gratis festival. Mediamakers kunnen geïnspireerd worden met ervaringsverhalen van dronefilmmakers en er worden workshops gegeven over hoe je zelf goede dronefilms kan maken.