WOMEN door Bete van Meeuwen

di 4 sep 2018

Van 29 augustus tot 18 september is de expositie 'WOMEN' van Bete van Meeuwen van 10:00 tot 18:00 te bewonderen in het MediaCafé van VondelCS.

De serie ‘WOMEN’ staat voor kracht en power van de vrouw, omdat Bete vindt dat dit een belangrijk maatschappelijk onderwerp is waar zij op deze manier aandacht aan wil geven. Uiterlijke kracht zit in een blik die een persoon je kan geven, een houding die iemand kan aannemen of de designs die diegene zichzelf aanmeet. Bete wilde met deze serie aantonen dat vrouwelijkheid, net als mannelijkheid, fluïde termen zijn. De zachte, dromerige beelden staan dan ook kaarsrecht tegenover de harde, meer schreeuwerige beelden. In vrouwen kunnen beide aspecten naar voren komen en daar hoeft geen scheidingslijn in te zitten.

Van Meeuwen heeft zich samen met Cyriel Jacobs (make-up artiest) en Jeroen Bloemers (stylist) laten inspireren door verschillende muzes. Onderling waren zij het eens dat de beelden allemaal een ander verhaal moesten vertellen, aangezien geen één vrouw hetzelfde is. De verschillende headpieces zijn speciaal door Jeroen gemaakt voor deze serie en benadrukken nogmaals hoe sterk vrouwen zijn. Vooral voor muze Nine was er een fantasie persona bedacht, waarin zij als Queen over de wereld heerst.