Jann Maätita

ma 17 jul 2017

De bovenstaande foto is gemaakt door übertalentvolle @nappyc. De expositie is vanaf vrijdag 21 juli gratis te bezoeken.

De expositie van Jann Maätita heet URBAN FLAVA ‘THE TASTE OF THE CITY’. Jann is de man achter het Instagram-account @senns_less. De prachtige foto’s die hij maakt en deelt met ons via dit social media-kanaal, u zult het niet geloven, maakt hij allemaal ‘gewoon’ met zijn mobiele telefoon.

In navolging van de eerdere Instagram-exposities die wij als VondelCS organiseerde van fashionkoppel @Intensemble en de drie fotograferende broers @sizoobrothers is nu de expositie van Jann Maätita te zien in VondelCS.

Jann Maätita:

“Steden hebben mij altijd gefascineerd. De subculturen die altijd ongepland ontstaan tegenover de planmatige aanpak van cityplanners en architecten. De altijd aanwezige scheiding tussen ‘rijke’ en ‘arme’ wijken. De bouwwerken die door de jaren heen veranderen en vaak een andere bestemming krijgen De inwoners en ‘gebruikers’ van de stad die door de jaren heen ook letterlijk veranderen. Deze combinatie vormt volgens mij voor een groot gedeelte de ziel of de smaak van elke stad.”

“Instagram is begonnen als een fotoapp waar je instant foto’s op post, inmiddels is dit al lang niet meer zo. Veel instagrammers schieten tegenwoordig met DSLR camera’s, editen hun foto’s met de bekende nabewerkingsprogramma’s. Ik schiet nog steeds met een mobile device en vind het spannend om met de beperkingen om te gaan. Ik ben er meer en meer achter gekomen dat de sfeer of het gevoel van een foto bij mij voor meer impact zorg dan de look van een foto. Met het nabewerken wat ik ook op een mobile device doe probeer ik de sfeer of gevoel te benaderen. Deze foto’s zijn in de afgelopen anderhalf jaar geschoten met de Huawei P9/P10 met haar Leica dual camerasysteem.”

 Van online naar offline

VondelCS biedt een platform aan creatief talent die voor innovatie zorgen op het gebied van media en cultuur. Het doel hiervan is altijd ervoor zorgen dat het publiek zichzelf kan ontwikkelen, geïnspireerd raakt en misschien wel aangezet wordt om zelf iets te creëren. Op Instagram swipe je in 3 seconden langs een foto en wij willen ervoor zorgen dat mensen langer van de prachtige foto’s van Jann Maätita kunnen genieten, vandaar deze expositie.