De scènes van Chloé

ma 6 aug 2018

Van 6 augustus tot 29 augustus is de expositie van 'Scènes van Chloé' van Chloé van Leenheer iedere dag van 9:30 to 18:00 te bewonderen in het MediaCafé van VondelCS.
“Het is een reeks verstilde scènes, die rechtstreeks uit een film lijken te komen en die de kijker ook even ‘stil’ laten staan.”
Chloé Leenheer (29) is actrice en fotograaf. Ze was onder andere te zien in de tv-series ‘Zusjes’, ‘Het hart van Hadiah Tromp’, ‘Bluf 2’ en daarnaast als deelnemer bij Expeditie Robinson. Van jongs af aan was Chloé Leenheer al gefascineerd door fotografie en de emotie die het kan oproepen. Door haar werk als actrice leerde zij zelf gevoelens vast te leggen in – soms maar – enkele shots. Het is dan ook juist het theatrale waar ze als fotograaf vaak naar opzoek gaat. Spelenderwijs regisseert zij haar modellen, wat resulteert in verstilde, tijdloze, soms dramatische, soms dromerige beelden.

Chloé Chante Leenheer

 
Voor de De scènes van Chloé werd Chloé geïnspireerd door haar eigen werk als actrice, maar ook alledaagse gebeurtenissen en emoties gebruikte zij voor haar beelden. Hierdoor ontstonden diverse scènes, met allemaal een esthetische eigenheid, afzonderlijk emotie en associatie. Elke foto lijkt een stilstaand beeld uit een scene van een film waarvan je het complete verhaal er zelf bij mag verzinnen. Waardoor het soms bijna jammer is dat die film, niet daadwerkelijk bestaat.

Fotocredits: Chloé Chante Leenheer