Underwater Photo Exhibition – Harry Fayt

vr 12 jan 2018

De expositie is 10 februari t/m 9 maart dagelijks van 09:30 t/m 18:00 uur te bezoeken in het MediaCafé.

De meesten van ons grijpen naar onze broekzak, ontgrendelen onze smartphone en openen de camera app om even snel een kiekje te maken. Stel je eens voor dat je je eerst in een veel te strak wetsuit moet hijsen, een duikbril op moet zetten en je camera in een waterdichte zak moet afsluiten. Om vervolgens een plaatje te schieten. Voor Belgische fotograaf Harry Fayt is dit de dagelijkse kost!

Een aantal jaren geleden maakte Harry Fayt de overstap naar onderwaterfotografie. Zijn werk bestaat uit prachtige beelden geschoten in de diepte van het water. Deze opmerkelijke foto’s zijn nu tijdens zijn eerste solotentoonstelling te zien in het MediaCafé.

Harry gaat ervan uit, dat wat boven water mogelijk is, ook onderwater gerealiseerd kan worden.

Harry’s werk is internationaal al opgemerkt door de kunstwereld, en verschillende galerieën en verzamelaars. In 2017 was hij een van de genomineerden op de lijst Artists to Watch 2017 en won hij de gouden medaille 2017 tijdens Trierenberg Super Circuit, the world largest photo art contest.

I would like to sink the world.

Over Harry Fayt

De Luikse Harry Fayt was vanaf jongs af aan gefascineerd door de schoonheid van de vrouw en de manier waarop je deze kunt afbeelden. Jarenlang was hij voornamelijk modefotograaf, tot enkele jaren geleden de onderwaterfotografie op zijn pad kwam.

In 2011 besloot hij definitief het roer om te gooien en de onderwaterwereld in te duiken. Hij ontwikkelde zich in de loop van de jaren van onderwatermodefotograaf voor verschillende brands tot fineart onderwaterfotograaf. Sindsdien is Harry bezig met esthetisch onderzoek in combinatie met het thema water.

Hij gaat ervan uit, dat wat boven water mogelijk is, ook onderwater gerealiseerd kan worden. Dat gaat echter niet van een leien dakje! De grote uitdaging is dan ook de problematiek horend bij zijn ambitieuze ideeën te omzeilen. Een nooit eindigend experiment die zijn foto’s laten evolueren in beelden en die steeds interessanter en boeiender worden voor de kijker.

Harry Fayt voelt zich als MacGyver, altijd op ontdekkingstocht en oplossingen bedenkend voor zijn onuitputtelijke ideeën.

De expositie is 10 februari t/m 9 maart dagelijks van 09:30 – 18:00 uur gratis te bewonderen in het MediaCafé bij VondelCS.