Artists in Residence

do 23 feb 2017

Vondel AIR is het Artist in Residence programma van VondelCS. Musici, theatermakers, mediamakers en schrijvers worden uitgenodigd om in VondelCS te komen werken en hun werk te presenteren. De artiesten die in VondelCS resideren staan vaak op een keerpunt in hun prille carrière of beginnen voor het eerst aan een groot project. VondelCS helpt ze met het realiseren van hun ambities door het beschikbaar stellen van ruimte, faciliteiten, podium, netwerk, coaching, concert series en media platforms.

De volgende talenten zijn als AIR verbonden aan VondelCS:

 


Het Dudok Kwartet

Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 af met de hoogste onderscheidingen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale strijkkwartet-concoursen en door hun originele programmering wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.

De leden van Het Dudok Kwartet leerden elkaar kennen in het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een twee-jarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Klik hier voor meer informatie over het Dudok Kwartet.