Workshop: Waacking

12 juli 2018

19:30 - 20:30

Leer Waacking drills, Punking en Posing

Tijdens de Torenkamerexpo zijn er een aantal workshops. Een daarvan is de workshop waacking met Junadry Leocaria, zij is een opvallende verschijning in het veld van het urban danstheater.

Waacking

De dansvorm Waacking is een social dance afkomstig uit Los Angeles en is ontstaan rond eind jaren 60 begin jaren 70 in de underground gay clubs. Waacking is het product van de onderdrukte lhbt community. Men zocht een manier om zich te uiten en een wereld te creëren waar ze vrij konden zijn en gebruikte Hollywood ter inspiratie.

Waacking is een zeer expressieve dansstijl die te herkennen is aan snelle armbewegingen, poseren en acteren. Waacking is o.a. geïnspireerd door de films/filmsterren van de jaren 70, daarnaast komt de inspiratie uit kungfu films, de Egyptenaren, disco, funk en Latin dansstijlen.

In haar lessen focust ze zich op de 3 elementen van Waacking: Waacking drills (armbewegingen), Punking (gedrag/acteren) en Posing (poseren).

Waacking is een vrije dansvorm en bied daarom veel ruimte voor eigen inbreng.  In het begin kan het eng zijn omdat je jezelf moet leren blootgeven maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, voel en zie je jezelf groeien als danser maar ook vooral als persoon.

Over Junadry Leocaria

Junadry is ruim 13 jaar werkzaam als urban danseres, gespecialiseerd in ‘waacking’. Ze is een getalenteerd sleutelfiguur in het Nederlandse urban danstheater en weet met haar expressieve en krachtige manier van bewegen als geen ander je aandacht te grijpen.

Inschrijven

De workshop is gratis te volgen, maar RSVP wel even, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Bijwonen