Vondel Klassiek met Olivier Thiery

20 april 2019

16:00 - 17:30

Prachtige klassieke muziek van Camerata RCO en vrienden onder het genot van een speciaalbierproeverij.

De beste orkestmusici ter wereld spelen bijzondere stukken en vertellen erover.
Na afloop is er een speciaalbierproeverij samen met de musici.

Vondel Klassiek

Vondel Klassiek is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar klassieke muziek, maar er misschien nog niet zo veel van af weet. Natuurlijk ben je welkom in je beste smoking, maar wij vinden het ook prima als het je huispakkie wordt. Het concert heeft een huiskamersfeertje met intieme setting. Tijdens Vondel Klassiek vertellen de leden van Camerata RCO alles over wat zij gaan spelen. Zij bieden hoog niveau op een laagdrempelige manier, dus ook als je een Vivaldi van een Beethoven kunt onderscheiden ben je bij VondelCS aan het juiste adres.

Bierproeverij

Na afloop van het concert vindt een proeverij van speciaalbieren plaats. Ook hier geldt: leuk voor zowel de kenners van bieren als de liefhebber van een pilsje op zijn tijd. Goede muziek en lekker bier: dat klinkt toch als een fijne zaterdagmiddag?

Een kaartje heb je al voor € 15,- in de voorverkoop of € 17,50 aan de deur. Dit is inclusief bierproeverij. En als student kun je voor 5 euro een kaartje krijgen!

Camarata RCO

Camerata RCO bestaat uit musici die allemaal lid zijn van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. A.K.A. de crème de la crème van de Nederlandse musici. Naast dat zij samen spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest, spelen zij ook samen in het kleinere, intieme ensemble Camerata RCO. Dit geeft hen de vrijheid om te spelen wat zij willen, met wie en waar. Wij zijn dan ook erg trots en vereerd dat zij VondelCS gebruiken als thuishaven.

Het ensemble speelt zowel in Nederland op verschillende plekken als over de hele wereld. Zo hebben zij al gespeeld in Minsk, Tokyo, Seoul, Vienna, Rome, Madrid en zelfs New York.

Muziekstukken

Iedere editie van Vondel Klassiek zullen er andere muziekstukken worden gespeeld op onder andere piano, viool en contrabas. Deze editie verwelkomen wij Olivier Thiery op de contrabas. Daarnaast ontvangen we Martijn Willers op de piano en ook Theotime Voisin op de contrabas. Zij zullen deze keer muziek van Anderson, Bottesini, Misek, Schumann en Webern verzorgen.

Olivier Thiery op contrabas tijdens Vondel Klassiek bij VondelCS

Data andere edities

Ben je inmiddels helemaal enthousiast, maar kom je niet onder dat verplichte nummertje uit, precies op deze datum? Geeft niet, Vondel Klassiek vindt ook nog plaats in mei, dus houdt ons in de gaten en kom gerust de volgende keer langs.

Kaarten:

Voorverkoop: € 15,-
Deurverkoop: € 17,50
Studenten: € 5,-
CJP: gratis

Bijwonen