Vondel College: Podcasting 2.0

11 september 2019

17:00 - 19:00Studio A

Podcasts, wie luistert ze niet? En soms vraag je je af: wie máákt ze niet? De podcast studio in VondelCS draait dagelijks overuren en de aanvragen stromen binnen. Ja, de podcast is momenteel bezig aan een flinke opmars. Hoog tijd dus voor een gloednieuw Vondel College over podcast... 2.0!

Meld je ook aan voor het FB event, zodat je de laatste updates ontvangt!

Podcasts bieden de mogelijkheid om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen en daar is kennelijk veel behoefte aan. Spotify en Apple werken hard aan de vindbaarheid van podcasts en Spotify legt tegenwoordig de nadruk op podcasts, door ze prominent in de app te plaatsen. Het aanbod aan verschillende podcasts, maar ook podcast cursussen en podcast als marketingtool groeit enorm.

Kortom: podcasts zijn hotter dan ooit en dat is de aanleiding om dit nieuwe seizoen van Vondel College te openen met een verdiepende special over podcasting. Want wat een podcast is, dat weten we inmiddels wel, maar wat kun je er nou precies mee? Hoe maak je een podcast spannend genoeg om je publiek vast te houden en hoe bereik je dat publiek überhaupt?

Na het volgen van dit Vondel College ben jij klaar om eindelijk aan je eigen podcast te beginnen of je project naar een hoger niveau te tillen. Ook als je geen eigen podcast wil maken maar het wil inzitten als marketinginstrument, óf als je gewoon wil weten what the fuss is about, dan ben je weer helemaal bij.

Sprekers

Podcast goeroe van het eerste uur Marco Raaphorst deelt zijn brede kennis over het maken van audioproducties. Hij is muziekmaker, audiovormgever en podcaster en leeft voor de heilige drie-eenheid: muziekgeluid en verhaal. Hij gaat je volledig bijspijkeren over álles wat een podcast is en kan zijn. Van een interview tot storytelling en content marketing. Marco ontsluit alle mogelijkheden.

AVROTROS-presentatrice en podcastmaker Mischa Blok komt haar ervaringen delen over het makers proces. Waar loopt zij als presentatrice en inhoudelijk vormgever tegen aan? Wat maakt een podcast, liefdeslessen, tot een groot succes?

Mischa Blok met haar podcast liefdeslessen in een vondel college

Mischa Blok

Tickets

Een kaartje voor een Vondel College is een luttele 5 euro, en dat is ook nog eens inclusief 1 drankje. Reserveer jij alvast een plekje?

Bijwonen