Vondel College: Chinese Social Media

12 december 2018

17:00 - 19:00

Woensdag 12 december: Vondel College: Chinese Social Media

Hoeveel uur per dag zit jij op Weibo, Youku en Meipai? Waarschijnlijk nul.
Miljoenen andere mensen wel, uren per dag zelfs! Want Weibo, Youku en Meipai zijn de Twitter, YouTube en Instagram van China.

Ken je Tencent? Het is het op 3 na grootste internetbedrijf ter wereld. Ook Chinees.

China haalt ons op allerlei gebieden links en rechts in, hoor je vaak zeggen. Zeker als het gaat om online, social media. Tijdens het ‘Vondel College: Chinese Social Media’ krijg je antwoord op vragen als:
– Welke Chinese social media platforms zijn er en hoe groot zijn ze?
– Wat is WeChat en wat kun je er allemaal mee?
– Hoe is de verhouding tussen social media en de Chinese overheid?
– Wat kunnen we leren van China?
– Hoe kun je zelf Chinese Social Media inzetten?

De sprekers tijdens het Vondel College zijn o.a.:
Angela Tabak
China growth hacker & e-commerce specialist met kantoren in Amsterdam, Los Angeles en Shanghai (www.webshopinchina.com).

Tommy Hendriks
DJ en muziekentrepeneur. Oprichter van China Pavilion, een Chinees dance feest en cultureel festival. Voorvechter van duurzaamheid bij festivalorganisaties. Tommy komt o.a. over de jongerencultuur in China vertellen.

Nissi Tjhin

Partner bij Femmefab, een social influencer agency. Investeerder in diverse internet startups zoals Goodiebox, waarbij social influencers een belangrijke rol spelen in de sales en marketing in China.

Yuxi Nie
Is bezig te promoveren en is docent aan het ‘Institute of Area Studies’ aan de Universiteit in Leiden.  Ze was columniste in China en heeft les gegeven aan de Xi’an International Studies University in China. Yuxi onderzoekt hoe sociale mediaplatforms vorm geven aan de politiek in China.

Tickets info:
Toegangskaarten: 5 euro (inclusief welkomstdrankje)

Bijwonen