Opening TorenkamerEXPO 2018

6 juli 2018

18:00 - 21:00

Van 6 tot 15 juli bij VondelCS!

Vijftig jonge kunstenaars zijn het afgelopen jaar, op initiatief van het AVROTROS-radioprogramma Opium, te gast geweest in de Torenkamer van VondelCS. In stille afzondering werkte hier elke week een andere kunstenaar aan een eigen project. Curator Ellie Uyttenbroek is gevraagd om werk van de torenkamerkunstenaars samen te brengen in een vernieuwende expositie. De TorenkamerEXPO is van 6 juli t/m 15 juli gratis toegankelijk voor publiek in VondelCS.

De kunstenaars in de Torenkamer variëren van schrijver tot beeldend kunstenaar en van gitarist tot illustrator, werkelijk alles is mogelijk! Het is elke week weer een verrassing wie in de Torenkamer verblijft en wat zijn/haar plan is.

Ben jij nieuwsgierig naar de bewoners en hun werk? Klik hier voor een overzicht van alle Torenkamerbewoners!

Ellie Uyttenbroek

Ellie Uyttenbroek is Stylist en werd bekend door haar project Exactitudes, dat ze samen met fotograaf Ari Versluis begon in 1994. Voor dit project heeft ze ruim twintig jaar de kledij en attitude van verschillende sociale groepen vastgelegd. Denk aan Skaters, Zwervers, Gabberinnetjes en nog veel meer.

Workshops

Tijdens de Torenkamerexpo worden er ook een aantal workshops gegeven. Zoals de workshop hutten bouwen van Tessa Hendriks, de workshop druktechnieken en schilderen van Dewy Elsinga en tot slot de workshop Waacking van Junadry Leocaria.

Bijwonen van de opening van de TorenkamerEXPO is gratis, dus kom vooral langs!