Slotconcert Nescio Ensemble ‘Nescio beweegt!’

20 januari 2019

14:15 - 16:00Studio A

Het Nescio Ensemble trekt in januari – samen met mimespeler Anton van der Sluis – dwars door Amsterdam met de concertreeks ‘ Nescio Beweegt!’. De voorstelling vertelt, door middel van mime en muziek, het verhaal van de overbevolkte stad. Na 9 concerten op verschillende locaties spelen ze in VondelCS het slotconcert van deze tour.

Het ensemble bestaat uit jonge professionele muzikanten, die zowel in strijkorkestformatie spelen als in kleinere bezettingen. Het precieze programma wordt per voorstelling bepaald, om het bij de ruimte en het publiek te laten passen.

Tijdens de voorstellingen worden er muziekstukken gespeeld van beroemde componisten zoals Brahms, Vivaldi en Terry Riley, maar ook van minder bekende namen, zoals Paul Medeiros en Evgeny Zemtsov. Het is een divers klassiek programma, dat aansluit bij de discussie over de drukte in de stad.

Voor Amsterdam is drukte een veelbesproken thema, waarbij men zich zorgen maakt over de leefbaarheid van de stad. Rust en drukte worden op verschillende manieren geïllustreerd tijdens het concert, met zowel muziek als beweging. Mimespeler Anton van der Sluis probeert het publiek actief te betrekken bij het concert. Na afloop is ruimte voor een gesprek met het publiek.

 

 

Kaarten
Koop alvast je kaartje om verzekerd te zijn van een plaats!

Volwassenen: € 15,-
65+, Studenten en CJP:  €10,-

Bijwonen