ROSE stories: Reclaiming the Narrative

25 april 2019

19:00 - 20:00Studio B

De manier waarop de mediawereld betekenis geeft aan ‘inclusie’ blijft momenteel vaak steken op het tellen van ‘gekleurde’ gezichten. Inclusie gaat echter verder dan een projectje hier en een poppetje daar. Het is meer dan alleen huidskleur, naam of religie. In de talkshow ‘Reclaiming the Narrative’ gaan mediamakers Nadia Zerouali en Ahmet Polat samen met andere deskundigen dieper in op de huidige stand van zaken.

Hoeveel biculturele Nederlanders zien we terug in tv-series en speelfilms? Even tellen…

En waarom worden biculturele Nederlanders door mediaredacties en filmregisseurs eigenlijk gevraagd? Hoeveel ruimte krijgen zij om vanuit eigen ervaringen, een eigen belevingswereld en eigen authenticiteit invulling te geven aan de taak waar ze voor worden benaderd?


Representativiteit
staat voor veel meer dan alleen huidskleur, naam of religie. Het staat ook voor diversiteit in de manier waarop we naar de wereld kijken.
Het gaat om verschil in persoonlijke ervaringen, perspectieven én om het hebben van de vrijheid om deze te delen.

 

Werkelijke representatie gaat om een inclusieve werksfeer, je kunnen inleven in anderen en nieuwsgierig zijn naar andere verhalen. Maar hoe doe je dat? Daar gaan wij het nu eens over hebben!


‘Reclaiming the Narrative’ is een talkshow die is gemaakt door ROSE stories in samenwerking met Ahmet Polat en Nadia Zerouali. 
Het gesprek is van van 19.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis en na afloop is er een borrel.

 

Nadia en Ahmet zijn mediamakers die ons meenemen in hun ervaringen, en de manieren waarop zij hun plekje veroveren in de witte mediawereld. Samen met andere deskundigen gaan zij dieper in op de huidige stand van zaken en bieden zij handvatten voor betere representatie binnen de media: wat gaat er fout, wat gaat er goed, wat moet er écht beter, maar vooral: hoe gaan we dat doen?

In de talkshow ‘Reclaiming the Narrative’ gaan we samen op zoek naar oplossingen. Mis er daarom niets van, en meld je nu aan!

 

Over de makers

Nadia Zerouali is bekroond kookboekenschrijfster, presentatrice en tv-kok. Haar kookboeken Melk & Dadels en Souq ontvingen beide de prijs voor Het Gouden Kookboek. Daarnaast heeft Nadia haar eigen productlijn bij Albert Heijn en is ze bekend van televisie. Ze heeft samen met Merijn Tol een kookprogramma op 24Kitchen, presenteert het programma BinnensteBuiten en is te zien in Op Zoek naar de Granaatappel. Daarnaast werkte ze jarenlang voor verschillende bladen als Viva, delicious en Foodies.

Nadia Zerouali in de talkshow ROSE stories in VondelCS

Ahmet Polat is fotograaf en filmmaker. Door zijn fotografie bouwt Ahmet bruggen tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Zijn werk won verschillende prijzen zoals de Laureate Photographer of the Nation en de ICP Infinity Award 2006 en wordt internationaal tentoongesteld in het Rijksmuseum, Istanbul Modern, Stedelijk museum Amsterdam, Vogue en The New York Times.

Ahmet Polat in de talkshow rose stories in VondelCS

Aanmelden kan via roos@rosestories.nl