Opera Sessions: De Liefde

19 november 2018

20:00 - 22:00

Opera Sessions is opera in een hogedrukpan: korter en intenser. Het is: ogen dicht, oren open en laat het drama binnenkomen. Calmer Roos vertelt, speelt voor en voert je langs verhalen, onverwachte inzichten en roerende passages.

Deze Opera Sessions gaat over De Liefde. Geliefden in opera’s – wat zijn ze mooi! Wat zijn ze jong! Extatisch zingen ze hoe hevig ze elkaar beminnen – en ook hoe lang: voor eeuwig! For ever is a mighty long time en Opera Sessions maakt zich wel eens zorgen over de stabiliteit van de relaties.

Wees eens eerlijk:

ISOLDE
Tristan mein! Mein und dein!
Ewig! Tristan mein, Isolde ewig dein!
Tristan! Tristan! Ewig, ewig ein.

TRISTAN
Isolde mein! Mein und dein!
Ewig! Isolde mein!
Isolde! Isolde! Ewig, ewig ein.

Dat is toch niet communiceren met je partner?

Op het eerste gezicht

Een groot deel van deze stellen heeft na een halve seconde besloten dat het ware liefde was. En waarom? Om die lichamen. Misschien is het waar wat sommigen zeggen: als het in de opera over liefde gaat, gaat het eigenlijk over seks.

Is het echt zo oppervlakkig? Misschien valt het mee: we hebben altijd de muziek nog, en daarin huist een diep gevoelsleven. En ook interessant: we leren met de tijd. Rond 1900 leren operahelden en -heldinnen de psychologie kennen, en raken op nieuwe manieren in elkaar geïnteresseerd.

Opera Sessions Special: De Liefde neemt het allemaal met je door. Aan de hand van Mozart, Wagner, Puccini en vooral veel hemelse muziek van Richard Strauss volgen we de ontwikkeling van jeugdige hormoonexplosies naar volwassen relaties.

Doe je ogen dicht en laat het drama binnen komen!

Podcast
Als extraatje bij deze Opera Sessions een fragment uit een relatietherapie met het koppel Tristan en Isolde:

 

Kaarten
Koop alvast je kaartje om verzekerd te zijn van een plaats!

Voorverkoop: € 10,-
Verkoop aan de deur: € 12,-
Studenten: €5,-

Bijwonen