Open Monumentendag

14 september 2019

10:00 - 17:00Studio B

Tijdens de Open Monumentendag opent VondelCS haar deuren met een speciaal programma in het teken van ons prachtige rijksmonument. Want dit is altijd een huis van cultuur geweest, als sinds de oprichting in de 19e eeuw.

VondelCS heeft voor veel Amsterdammers en Nederlanders herinneringen. Al sinds de bouw van het Vondelpark hoort het Vondelparkpaviljoen erbij. Na roerige tijden in de WOII is het pand gerenoveerd en altijd een cultureel centrum gebleven. Tijdens de Open Monumentendag gooien wij de deuren open en vieren we de nostalgie. Laten we samen herinneringen ophalen en terugkijken naar de gloriemomenten van dit prachtige monument!

Vanaf 10 uur zijn de deuren van VondelCS geopend voor alle geïnteresseerden en is er de mogelijkheden om een rondleiding te krijgen.

Een oude foto van het vondelparkpaviljoen tijdens open monumenten dagen

Foto uit het Stadsarchief Amsterdam

Drie keer is er de kans om een speciaal theaterstuk bij te wonen over Joost van den Vondel, want wie was dat nou ook alweer precies?

Houd ons in de gaten voor het volledige programma en hoe je aan te melden voor de verschillende activiteiten, en kijk voor jouw volledige dagprogramma ook op de site van Open Monumentendag.