Film in het Park – 29 augustus

29 augustus 2018

20:00 - 00:00

Na groot succes van de eerste editie vorig jaar, organiseert Film in het Park een tweede editie!

In de laatste week van augustus sluiten we de zomer geheel in stijl af. Film in het Park organiseert ook dit jaar weer zomerse openluchtvertoningen in het Vondelpark. Want wat is er nou leuker dan in het grootste en meest iconische park van de stad, in de schemering een mooie film te kijken, samen met je lief, vrienden, vriendinnen, familie of lekker alleen?

Voorprogramma

VERS, vereniging van en voor nieuwe beeldmakers, stelt het voorprogramma van het event samen. Nieuwe makers hebben hun korte film ingestuurd en er zijn vier winnaars gekozen wiens film op groot scherm in het Vondelpark terug te zien is.

De vier winnaars zijn:
Eindhalte – Edson da Conceicao
Typewriter – Evelyne du Bois
Pizzamonster – Kurt Platvoet
Glad IJs – Joosje Duk

Programma

DOS SANTOS & JUNGLE

Over Dos Santos:
De verslaafde Fausto dos Santos krijgt van zijn drugsdealer een pistool in handen geduwd en schiet iemand dood voor een shot. Bevangen door schuld zwerft hij door de nacht. Als er een arrestatie volgt, lijkt hij echter ineens een ander mens…
Bekijk hier de trailer: https://vimeo.com/138606726

Over Jungle:
Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming London, strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte en meedogenloze vluchtelingenkamp ‘Jungle’ in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met zijn cynische tentgenoot, die zelf de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de twee lotgenoten ’s nachts hun leven op weg naar ‘het Beloofde Land’.
Bekijk hier de trailer: https://vimeo.com/236779754

Deze avond is tot stand gekomen in samenwerking met BIND.

Dit event is gratis bij te wonen.