Dudok (onder)zoekt: Klassieke strijkstokken

15 november 2018

20:00 - 22:00

 

Voor de uitvoering van de strijkkwartetten van Haydn, Mozart en Beethoven zijn we op zoek naar klassieke strijkstokken: stokken die meer lijken op het gereedschap van de musici van tweehonderd jaar geleden.

Strijkstokkenbouwer Luis Emilio Rodriguez Carrington gaat de uitdaging aan om vier stokken voor ons te bouwen, die perfect passen bij onze instrumenten en bij onze persoonlijkheden.

Tijdens dit interactieve concert laten we het verschil horen tussen klassieke en ‘moderne’ stokken. In hoeverre verandert de Dudok-sound door het spelen met andere strijkstokken? Wat dragen de stokken bij aan de retorische stijl van Haydn? En zijn de stokken bestand tegen het geweld van Beethovens Grosse Fuge? Hoe haalt een stok het beste in een instrument en musicus naar boven? De bouwer vertelt over het avontuur dat hij met ons aangaat en zijn werkwijze. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de ervaringen van het publiek.

Toegang is gratis, met een vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met een beperkt aantal plaatsen verzoeken we u te reserveren via info@dudokquartet.com.