College Club – De Grote Denkers

24 oktober 2018

20:00 - 22:00Studio A

College-Club ontvangt topsprekers op top locaties voor een publiek van young professionals die inzien dat lifelong learning cruciaal is voor het succesvolle verloop van hun carrières.

College 1 – Nietzsche en Camus: Existentiële vragen in de 21ste eeuw
Gegeven door: Drs. Frank Meester & Drs. Maarten Meester

Door de eeuwen heen plaatsen grote denkers zoals Plato, Locke en Nietzsche kritische kanttekeningen bij hun tijdgeest. Hoe kunnen wij onszelf en de huidige tijd begrijpen aan de hand van het gedachtegoed van grote denkers uit de filosofische geschiedenis? Klassieke en moderne blikken op grote kwesties van de 21ste eeuw.

Nietzsche en Camus

Onbewust denkt iedereen wel eens binnen de school van het existentialisme. Wie ben ik? Ben ik vrij? Heeft het leven zin? Deze beroemde stroming heeft in de 20e eeuw veel invloed gehad op cultuur en psychologie. Wat geeft betekenis aan jouw leven? Wat maakt elk individu uniek? Filosoof en existentialist Albert Camus bijvoorbeeld vond het leven zinloos en absurd en juist daarom moet het vol overgave geleefd worden. Hoe kunnen andere ideeën van denkers zoals Kierkegaard en Nietzsche een leidraad zijn voor dit soort existentiële vragen?

Klik hier voor meer informatie