College-Club: De Toekomst is Nano

6 juni 2019

20:00 - 21:30Studio A

College-Club ontvangt topsprekers op toplocaties, dus ook VondelCS, voor een publiek van young professionals. Want lifelong learning is natuurlijk cruciaal voor het succesvolle verloop van carrières én voor persoonlijke ontwikkeling.

Eén nanometer staat in verhouding tot een voetbal als diezelfde voetbal staat tot onze planeet. Maar klein is het nieuwe groot in de wereld van morgen: de toekomst is nano.

Dat nanotechnologie voor veel opschudding gaat zorgen staat vast, maar de potentiële implicaties zijn eindeloos: van quantumcomputers tot de sportindustrie, en van voedselproductie tot de gezondheidszorg. Wat kunnen we verwachten? Staan we aan de vooravond van een industriële revolutie 4.0?

Het college zal worden gegeven door Professor dr. ing. Dave Blank (in het Nederlands). Het is onderdeel van een collegereeks over nieuwe technologie, een onderwerp wij bij VondelCS graag van op de hoogte blijven.

Wil je dit college over de toekomst van nanotechnologie bijwonen? Kijk dan verder op de site van College-club en meld je aan voor dit college of neem gelijk een reeks af.

Over College-Club

College-Club organiseert jaarlijks tal van colleges over onderwerpen als cybersecurity, de economie van China, geluk in het brein, architectuur, digital dilemma’s, of het gedachtegoed van Nietzsche. Het publiek krijgt anderhalf uur lang de gelegenheid om te luisteren naar en te praten met mensen uit de wetenschap, het bedrijfsleven, de journalistiek, de kunsten, en de politiek.

Na afloop is er een borrel.