China Pavilion – China Talks

20 oktober 2018

13:00 - 19:00

Maak kennis met kunst en cultuur in het moderne China tijdens de derde editie van China Pavilion. Een uniek cultuurprogramma met de lezingen, kunstexposities en een cursus Kalligrafie.

Programma:

13.00 uur // deuren open

China Talks conferentie (Engels):

Green & Circular China  – Zaal A
De sprekers op deze conferentie zijn Chinese experts en Nederlandse entrepreneurs werkzaam in de (Chinese) ecologische industrie en actief betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen aangaande  circulaire economie.

Zij delen hun expertise en visie op ‘Green & Circular China’ vanuit de invalshoeken stadsontwikkeling, landschap design, entertainment, natuur herstel projecten, technologie en mode. Het centrale vraagstuk is: Hoe kunnen we de massa groen laten denken en zich groen laten gedragen? Hoe kunnen we echt een verschil maken en het menselijk gedrag van ieder individu veranderen?

Art & Culture  – Zaal B
Een lezing over Chinese kunst en cultuur

Kunstexposities
Galerie Fleur & Wouter organiseert de expositie van kunstenaar en illustrator Johan Kleinjan, die een bijzondere relatie heeft ontwikkeld met China. De week voorafgaand aan de tentoonstelling verblijft Johan in het torenkamertje van Vondel CS. Hier maakt hij een werk over de Chinese cultuur dat samen met zijn serie ‘Chinezen’ te zien zal zijn in de Wintertuin van VondelCS.

Het Shanghai straat fashion merk ‘Just Play Ghetto’ presenteert een speciale collectie ‘Shanghai Daily Life’. De collectie van 75 T-shirts zijn digitaal geprint en geschoten met iPhone. De T-shirt collectie ‘Shanghai Daily Life’, geeft een inzicht in Shanghai straatcultuur en fashion & lifestyle van Chinese jongeren.

Netwerkevent

Ontmoet allerlei interessanten mensen die net als jij geïnteresseerd zijn in China.

Kalligrafie
Leer je Chinese naam in kalligrafie schrijven.

19.00 uur // einde dagprogramma

De hoofdpartners van China Pavilion zijn: Groningen Confucius Institute Amsterdam (GCIA) en Amsterdam Government – International Affairs

Toegang is gratis.

Bezoek ook China Pavilion ADE vanaf 19.00 uur waar je de beste Chinese DJ’s ontmoet!