Dignity

di 26 jul 2016

Fotograaf

De fotografie van Barbara Galvacs (1976, Fotoacademie Amsterdam) gaat over waardigheid. Het is gebaseerd op haar persoonlijke verhaal, op vrouwelijke identiteit. Haar brede vraag is: Hoe is haar vrouwelijke waardigheid het best op een moderne, realistische manier aan te pakken?

Naast zelfportretten heeft zij haar verhaal met andere vrouwen gedeeld en hen gefotografeerd. Waardigheid gaat over meer dan balans, fotografie/kunst kan vrouwen hierbij ondersteunen. Deze expositie is een selectie van deze werken. Tijdens de expositie is ook het werk van andere kunstenaars te bewonderen:

Het werk van beeldhouwer Ed van Teeseling (1924 – 2008) wordt gekenmerkt door zijn visie op het beeld van de vrouw; zij is kwetsbaar en krachtig. In zijn vormen maakt de kunstenaar het onzichtbare zichtbaar. De bronzen beelden, gegoten volgens het bij hem geliefde proced√© ‘cire perdue’, geven de ontwikkeling van 60 jaar kunstenaarschap.

Ed van Teeseling maakte tientallen bijzondere werken in de openbare ruimte in heel Nederland. Het gerenommeerde Museum Beelden aan Zee in Scheveningen en het Rijksmuseum in Amsterdam hebben zijn werk in hun collectie opgenomen. In 2012 verscheen een monografie over zijn leven en werk, getiteld ‘Ed van Teeseling Beeldhouwer’.

De foto’s van Cissie van der Ven (1979, Fotoacademie Amsterdam) zijn reflecties van haar gedachten. Zij nodigt je uit om via haar beeltenis naar je eigen identiteit te kijken. De beelden van Cissie van der Ven geven een onontgonnen gebied van onszelf. Ze maakt geen gebruik van zelfportretten vanuit narcistische overwegingen maar om het gebruik van haar eigen lichaam, dat voor haar zowel bekend als onontdekt is, te onderzoeken. Haar wens is om zowel de manier waarop ze geobjectiveerd wordt als vrouw en ze zich objectiveert te onderzoeken en te laten zien.

Juel McNeilly is inspirerend, gezellig, creatief en krachtig. Zij is een uitstekend geregistreerd coach, gespecialiseerd in vrouwelijkheid. Zij is oprichter van Ladyliciousness, een community voor vrouwen die hun unieke vrouwelijkheid onderzoeken. Zij ondersteunt vrouwen, en hun verbondenheid met hun gedachten, lichamen en emoties.

Expositie Dignity

De expositie is van 25 juli – 4 september gratis te bezoeken

Barbara Galvacs, fotografie

Cissie van der Ven, fotografie en film

Ingeborg Brounts, beelden van Ed Teeseling

Juel McNeilly, gecertificeerd coach voor dynamische vrouwen