Vondel College: Auteursrecht voor online creators

6 september 2017

17:00 - 19:00

Mag iemand zomaar een foto van jou pakken om iets nieuws mee te maken?

Tijdens Vondel College word je binnen twee uur bijgepraat over de belangrijkste online ontwikkelingen en trends op het gebied van Media en Cultuur! De komende editie van Vondel College gaat over auteursrecht voor online creators.

Vorig seizoen hebben wij je al helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van YouTube en Instagram. Het nieuwe seizoen beginnen wij met een onderwerp waar veel vraag naar is. Namelijk; Auteursrecht voor online creators!

Op social media mag je alles delen, downloaden en weer uploaden. En als je iets op Facebook plaatst wordt Facebook daar eigenaar van. Dat is in ieder geval wat veel mensen denken, maar hoe zit het nou precies?
Plaats jij wel eens een foto op social media, schrijf je een artikel voor een blog of slinger jij fantastische vlogs op het world wide web? Dan ben jij een online creator. Maar welke rechten heb jij eigenlijk over dit gemaakte werk en mag iemand hier zomaar een onderdeel van pakken om iets nieuws mee te maken? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord tijdens Vondel College: Auteurs recht voor online creators.

Sprekers:

Merel Thenissen

Merel is advocaat bij Versteeg Wigman Sprey advocaten, een kantoor gespecialiseerd in media-, privacy- en intellectueel eigendomsrecht. Om te bewijzen dat het recht absoluut niet saai is startte Merel in 2014 de blog Rechtbuigen.nl. Hier blogt zij met een frisse blik over juridische topics. Verder geeft Merel het vak recht op de Theaterschool in Amsterdam en is redactielid bij Mediaforum een tijdschrift over media- en communicatie recht. Tijdens het Vondel College vertelt Merel je alles over beeldrecht o.a. op Instagram en Facebook.

Wouter Koster

Wouter heeft meer dan tien jaar ervaring als juridisch adviseur op het gebied van media, film, televisie, muziek en entertainment.Op dit moment is hij werkzaam bij Dealcheck. De dealcheck is een product, ontwikkeld voor individuele musici en filmmakers. Het biedt de individuele maker de mogelijkheid om tegen een eenmalige fee te weten wat hij/zij tekent. Kortom Wouter kan je niet alleen alles vertellen over auteursrecht maar ook over wat wel of niet een goede deal is. Daarnaast legt hij tijdens Vondel College haarfijn uit hoe het zit met muziek delen op o.a. YouTube.

Expert AVROTROS

Ook AVROTROS heeft natuurlijk de nodige expertise in huis. Een expert van AVROTROS zal aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden.

De presentatie is in handen van Herman Hofman, DJ bij 3FM.

Zaterdag- en zondag van 9 tot 12 uur ’s ochtends luidt Herman op 3FM jouw weekend in. met verse koffie, warme croissantjes en de fijnste muziek. Of je nu een lui weekend voor de boeg hebt of al op pad bent: je doet het met de allerbeste tracks aan je zijde.

Al vanaf de wieg is Herman (1986) bezig met opnameapparaatjes (ja, daar zijn foto’s van). De bandrecorder is zijn favoriete speelgoed, nog voordat hij kan praten. Zijn moeder schrijft in zijn fotoalbum dat hij dól is op knopjes en de geluidjes die daaruit komen.

Herman praat de boel aan elkaar en stelt natuurlijk ook de nodige kritische vragen.

Het wordt weer een mega interessant en leerzaam college! Vergeet niet om van te voren een kaartje te kopen. Een kaartje heb je al voor € 3,50 hier krijg je ook nog eens een drankje voor, voor het geld hoef je het dus echt niet te laten lijkt ons zo.

Bijwonen