Vondel College: Auteursrecht voor online creators

6 september 2017

17:00 - 19:00

Mag iemand zomaar een foto van jou pakken om iets nieuws mee te maken?

Tijdens Vondel College word je binnen twee uur bijgepraat over de belangrijkste online ontwikkelingen en trends op het gebied van Media en Cultuur! De komende editie van Vondel College gaat over auteursrecht voor online creators.

Vorig seizoen hebben wij je al helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van YouTube en Instagram. Het nieuwe seizoen beginnen wij met een onderwerp waar veel vraag naar is. Namelijk; Auteursrecht voor online creators!

Op social media mag je alles delen, downloaden en weer uploaden. En als je iets op Facebook plaatst wordt Facebook daar eigenaar van. Dat is in ieder geval wat veel mensen denken, maar hoe zit het nou precies?
Plaats jij wel eens een foto op social media, schrijf je een artikel voor een blog of slinger jij fantastische vlogs op het world wide web? Dan ben jij een online creator. Maar welke rechten heb jij eigenlijk over dit gemaakte werk en mag iemand hier zomaar een onderdeel van pakken om iets nieuws mee te maken? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord tijdens Vondel College: Auteurs recht voor online creators.

De sprekers worden binnenkort bekend gemaakt.

Bijwonen